Hoida lainojasi kätevästi verkossa – Verkkopantti on aina auki

Kirjaudut omaan Verkkopanttiisi verkkopankkitunnuksillasi. Verkkopantin käyttö on turvallista ja vain sinä näet henkilökohtaiset tietosi, sillä järjestelmä käyttää SSL (Secure Sockets Layer) -protokollaa selailun suojaukseen. SSL mahdollistaa yhteyden vahvan salaamisen käyttäjän www-selainohjelman ja www-palvelimen välillä. Salaus suojaa tietoliikenteen niin, että ulkopuolinen tarkkailja ei yhteyttä seuraamalla pysty näkemään luottamuksellisia tietojasi.

Verkkopantissa näet kätevästi kaikki nimissäsi olevat avoimet panttilainasi. Lisäksi voit tarkistaa viimeisen hoitopäivän ja tämänhetkiset korot ja kulut. Mikäli lainalle on mahdollista tehdä myynninsiirto – onnistuu myös se Verkkopantissa. Panttikuitin katoamisilmoituksen ja yhteystietojen muuttaminen kuuluu myös palvelun piiriin. Palvelun käyttö edellyttää omaa sähköpostiosoitetta johon panttikuitit ja kooste tehdyistä tapahtumista lähetetään.

Silloin kun lainasi panttikuitti on kirjattu sinun nimiin eli ns. nimettypanttikuitti, voi Verkkopantissa myös kätevästi uudistaa lainansa maksamalla kertyneet korot ja kulut. Myös lainankorotus onnistuu, jos lainassa on korotusvaraa (jos lainalle on määritelty maksimilainasumma ja nykyinen lainasumma on sitä pienempi). Jos nykyinen panttikuittisi ei ole nimettypanttikuitti – voit muuttaa sen seuraavalla kerralla konttorissamme asioidessasi veloituksetta nimettypanttikuitiksi (lainaa ei tarvitse uudistaa samalla), jolloin lainaa voi uudistaa Verkkopantissamme.

Uusia lainoja myönnämme konttoreissamme ja lunastus on tehtävä kyseisen lainan myöntäneessä konttorissa. Kaikkia lainoja voi myös uudistaa tai lunastaa konttoreissamme, mutta nimettypanttikuitin voi lunastaa vain panttaaja. Jos hallussasi on panttikuitti, joka ei näy Verkkopantissa, syynä voi olla: et ole lainaa itse pantannut, lainasi on lunastettu tai se on myyty huutokaupassa maksamattomien lainakulujen vuoksi.

Panttikuitille joka on haltijapaperi, voi palvelussa tehdä myynninsiirron tai tarvittaessa ilmoittaa panttikuitin katoamisesta. Yhteystietojen muutoksen voi myös tehdä verkkopantissa.

Kirjaudu palveluun